De volgende 9 beroepen kunnen zich registreren in het BIG-register: apotheker, arts, fysiotherapeut, gezondheidszorgpsycholoog, physician assistant, psychotherapeut, tandarts, verpleegkundige en verloskundige. Wilt u zich registreren met een Nederlands diploma? Kijk eerst de video met uitleg over de registratie. Zo weet u wat u kunt verwachten.

VOICE-OVER: Registratie in het BIG-register. Waarom eigenlijk?

Met een BIG-registratie kunt u uw beschermde beroepstitel gebruiken en weten patiënten of u bevoegd bent. Zo houden we samen de zorg gezond. De volgende 5 stappen helpen bij uw aanvraag. Bekijk eerst of uw beroep in het BIG-register geregistreerd kan worden.

(Een animatie. Beeldtekst: Stap 1, beroep checken.)

RUSTIGE MUZIEK

Zorg dat u alle verplichte documenten in huis heeft, zoals een geldig diploma. Dan bent u klaar om een online aanvraag met uw DigiD te doen. Print het formulier, vul het aan en doe het samen met alle verplichte documenten op de post. Vergeet niet te betalen. Als alles binnen is, nemen we uw aanvraag in behandeling. Na maximaal 8 weken krijgt u bericht, maar vaak gaat het sneller.

(Een klok geeft een tijd aan.)

Neem de tijd voor goede zorg.

(Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: CIBG. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Beeldtekst: Neem de tijd voor goede zorg.)

Heeft u de video bekeken en werkt u in een van de 9 beroepen?

Ga dan naar Nederlands diploma registreren.

Overige beroepen

Andere beroepen dan de genoemde 9 kunnen zich niet registreren in het BIG-register. Soms kunt u zich wel vrijwillig registreren via uw beroepsvereniging.

Buitenlands diploma

Heeft u een buitenlands diploma, dan gelden er extra voorwaarden. Een diploma behaald op de BES-eilanden (Bonaire, Sint Eustatius en Saba) geldt als een buitenlands diploma.

Werken in het buitenland

Uw BIG-registratie geldt alleen in Nederland. Als u in een ander land wilt werken gelden er andere regels.