Werken in het buitenland

Uw BIG-registratie geldt alleen in Nederland. Wilt u in een ander land werken? Dan gelden er andere regels. U kunt de regels en voorwaarden opvragen bij de registerorganisatie van het land waar u wilt werken. Bij het BIG-register kunt u verklaringen aanvragen over uw registratie, zoals een CCPS.

Verklaringen BIG-register voor het buitenland

Er zijn verschillende soorten verklaringen. Hieronder beschrijven we de meestgevraagde, zoals het CCPS en het Certificate of non-registration. Het BIG-register beoordeelt voor welke verklaring u in aanmerking komt.

Certificate of Current Professional Status (CCPS)

Een Certificate of Current Professional Status (CCPS) is een verklaring over uw bevoegdheid en (voormalige) registratie. Dit certificaat heeft u nodig als u wilt werken in het buitenland. Een CCPS is altijd in het Engels. De CCPS wordt naar uw huisadres of correspondentieadres gestuurd.

Certificate of non-registration

Het Certificate of non-registration verklaart dat u niet bent ingeschreven in het BIG-register en dat ook nooit bent geweest.

Legalisatie

Vaak moet het ministerie van Buitenlandse Zaken de handtekening onder de verklaring legaliseren. Vraag vooraf bij de ambassade of het consulaat of legalisatie nodig is.

Nationale contactpunten EU

Binnen de EU zijn er Nationale Contactpunten. Een Nationaal Contactpunt geeft informatie over de procedures in de lidstaten van de EU.

Voor niet-EU-landen kunt u terecht bij de ambassade of het consulaat van het land.

Werken met een Europese Beroepskaart (EBK)

Bent u apotheker, fysiotherapeut of verpleegkundige in Nederland? En wilt u in een lidstaat van de EU gaan werken? Dan kunt u een Europese Beroepskaart (EBK) aanvragen op de website van Europa.

Het kan zijn dat u zich moet registeren in het EU-land waar u gaat werken. Informeer hiernaar bij de instantie van het land zelf. Zie ook de lijst Bevoegde autoriteiten.