Zoek zorgverlener

U kunt op verschillende manieren zoeken in het BIG-register. Via onderstaande pagina kunt u zoeken op naam en specialisme en op BIG-nummer. Organisaties kunnen daarnaast een koppeling maken met hun eigen systeem en rechtstreeks (naar meerdere zorgverleners tegelijk) zoeken in het BIG-register.

Direct zoeken in het BIG-register
 

Laatst bijgewerkt op 5 april 2022

Telefonisch of per e-mail

U kunt het BIG-register ook raadplegen per telefoon of e-mail. Onze medewerkers helpen u dan bij het zoeken in het BIG-register.

  • Telefonisch:  070 340 6600
  • Vanuit het buitenland: 00 31 70 340 66 00
  • Per e-mail 

Zorgverlener niet gevonden?

Het kan zijn dat de zorgverlener die u zoekt in een beroep werkt waarvoor BIG-registratie niet vereist is. Op deze website kunt u nakijken voor welke zorgberoepen registratie vereist is. 

Ook komt het voor dat een zorgverlener richting patienten nog gebruik maakt zijn geboortenaam, maar inmiddels geregistreert staat onder de naam van de partner (het BIG-register hanteert de naam zoals opgenomen in de BRP). U kunt dan het beste zoeken op het BIG-nummer van de zorgverlener. Dit is een openbaar gegeven en is vaak te vinden op de website van de zorgverlener of op te vragen bij de zorgverlener of de zorginstelling. Het BIG-nummer levert altijd direct de juiste uitkomst op.

Niet meer geregistreerd?

Daarnaast kan het zijn dat een zorgverlener niet meer geregistreerd staat in het BIG-register. Dit kan diverse oorzaken hebben. Een zorgverlener kan zelf vragen om verwijdering uit het BIG-register. Een andere oorzaak kan zijn dat de zorgverlener niet voldoet aan de eisen voor herregistratie, of zelf heeft aangegeven niet te willen herregistreren. Staat een zorgverlener niet meer in het BIG-register dan mag deze de beroepstitel (dus arts, tandarts, verleegkundige enz) alleen nog gebruiken met de toevoeging 'niet praktiserend'. 

Beroepsverbod?

Ook kan de registratie zijn doorgehaald (verwijderd) vanwege een beroepsverbod of ondercuratelestelling. Als er sprake is van een doorhaling naar aanleiding van een beroepsverbod, dan is de doorhaling terug te vinden in het Overzicht zorgverleners met een maatregel. Is een registratie doorgehaald op basis van een maatregel of een ondercuratelestelling, dan mag de zorgverlener de beroepstitel ook niet meer gebruiken met de toevoeging 'niet praktiserend'. 

Meerdere zoekresultaten?

Dit kan voorkomen bij bijvoorbeeld overeenkomende achternamen of bij het gebruik van de achternaam van de partner of van een roepnaam. U kunt in dat geval kijken of u het BIG-nummer van de zorgverlener kunt vinden op bijvoorbeeld de website van de zorgverlener of zorgorganisatie of door het BIG-nummer op te vragen bij de zorgverlener. Het BIG-nummer levert altijd direct de juiste uitkomst op.

Overzicht 'deskundige transgenders’

Op deze website vindt u een apart overzicht met zorgverleners die aangewezen zijn als ‘deskundige transgenders’. 

Heeft u een klacht over een zorgverlener?

Het BIG-register behandelt geen klachten over zorgverleners. Het BIG-register beoordeelt alleen of een zorgverlener in bezit is van de juiste diploma's en werkervaringen. Wilt u een klacht indienen over een zorgverlener, dan kunt u terecht bij het Landelijk Meldpunt Zorg van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).

Melden misstanden cosmetische zorg

Het aantal signalen over missstanden in de cosmetische zorg neemt toe. Om dit aan te kunnen pakken is een goed beeld van de misstanden noodzakelijk. Helaas blijven teveel missstanden op dit moment nog buiten beeld doordat ze niet gemeld worden. De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) en de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG) hebben het daarom mogelijk gemaakt om misstanden (anoniem) te melden. Zowel patiënten als zorgverleners die dergelijke patiënten op hun spreekuur krijgen, kunnen hier een melding doen.

Meldpunt NVCG

Meldpunt NVPC

Deze meldpunten zijn uitsluitend bedoeld om soorten misstanden en de omvang in beeld te krijgen en leiden niet tot vervolgstappen die kunnen helpen de klacht op te lossen.

Heeft u gevonden wat u zocht?