Zoeken vanuit uw eigen systeem

U kunt vanuit uw eigen systeem rechtstreeks zoeken in het BIG-register. Op deze pagina vindt u wat u nodig heeft voor een systeem-naar-systeem-interface met het BIG-register.

Met deze openbare webservice kunt u gegevens uit het BIG-register ophalen via een systeemkoppeling. De zoekfunctionaliteit van de webservice werkt hetzelfde als die van de website. Wijzigt er iets in het zoeksysteem op de website, dan heeft dit ook gevolgen voor de zoekfunctie in uw eigen systeem.

Voorwaarden webservice

Om deze webservice te kunnen gebruiken vragen wij u eerst de handleiding te lezen en een wdsl op te vragen:

Voorbeeldapplicatie

Voor deze service is een Microsoft.NET voorbeeldapplicatie beschikbaar die laat zien hoe u de service gebruikt. Het is een eenvoudige Windows-applicatie waarin u de input van de webservice in kunt opgeven. Voor de voorbeeldapplicatie heeft u de volgende 2 Zip-bestanden nodig:

  1. Voorbeeldapplicatie:
    Hiermee kunt u de systeemkoppeling benaderen en testen;
  2. Voorbeeldapplicatie sources:
    Hierin vindt u de broncode voor het voorbeeldprogramma. U kunt deze code gebruiken als voorbeeld voor uw eigen implementatie van de systeemkoppeling.

Blijf op de hoogte

Wilt u meteen geïnformeerd worden als er een nieuwe versie van de webservice is? Of wanneer er andere servicemeldingen zijn? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailservice.

Op de pagina Servicemeldingen webservice vindt u ook de actuele servicemeldingen.