Inhoudelijke toetsen

STAP 7 - Verklaring Vakbekwaamheid

Bent u arts, tandarts of verpleegkundige? Dan moet u na de AKV-toets ook een beroepsinhoudelijke toets (BI-toets) doen. De toetsen worden op een aantal momenten per jaar afgenomen.

Beroepsinhoudelijke toets (BI-toets)

Artsen, tandartsen en verpleegkundigen moeten een beroepsinhoudelijke toets (BI-toets) doen. U ontvangt van ons een brief met de uitnodiging om u aan te melden voor de BI-toets als uw dossier compleet is. In deze brief vindt u ook informatie over de kosten en de betaling. Na uw betaling krijgt u van ons de gegevens en de informatie waarmee u zich kunt aanmelden voor de toets.

Inhoudelijke informatie over de BI-toets

Bij verpleegkundigen bestaat dit uit een schriftelijke kennistoets, een vaardighedentoets en een gesprek ‘klinisch redeneren’. Bij artsen en tandartsen wordt de basiskennis en de klinische kennis schriftelijk getoetst. Daarnaast moeten artsen en tandartsen een vaardighedentoets afleggen bij proefpersonen. Meer inhoudelijke informatie vindt u via onderstaande links:

  • Artsen; Ieder jaar zijn er drie toetsrondes. Per toetsronde kunnen er maximaal 25 artsen deelnemen. U kunt zich tot 8 weken voor de eerste toets aanmelden voor een toetsronde. De toetsen voor 2023 zitten vol. Na betaling krijgt u een aanmeldformulier met data voor 2024. 
  • Tandartsen; Ieder jaar zijn er twee toetsrondes bij ACTA. Vanwege de toetscapaciteit kan het voorkomen dat u niet mee kunt doen met de eerstvolgende toets.
  • Verpleegkundigen.

Kosten BI-toets

  • Artsen: € 1.700;
  • Tandartsen: € 1.500;
  • Verpleegkundigen: € 400.

Kunt u de BI-toets toch (nog) niet doen?

Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door en geef aan waarom u de toets toch (nog) niet doet, dan krijgt u het bedrag terug.

Informatiebijeenkomsten

Een aantal keer per jaar organiseren wij informatiebijeenkomsten. Tijdens deze informatiebijeenkomsten krijgt u informatie over de toetsen en kunt u vragen stellen.