Toetsen

Wilt u een verklaring van vakbekwaamheid aanvragen? Dan moet u een algemene kennis- en vaardighedentoets (AKV-toets) afleggen. Dit geldt voor alle beroepen. De Nederlandse taal is het belangrijkste onderdeel van de AKV-toets. Bent u arts, tandarts of verpleegkundige? Dan moet u na de AKV-toets ook een beroepsinhoudelijke toets (BI-toets) doen.

Uitnodiging AKV-toets

Is uw aanvraag compleet? Dan krijgt u een uitnodiging om de AKV-toets te gaan doen. Deze wordt afgenomen door taleninstituut Babel. Meer informatie hierover ontvangt u nadat u een aanvraag heeft gedaan.

Heeft u betaald, maar gaat u de AKV-toets toch niet doen? Als u uiterlijk 8 weken vóór de toets afzegt, krijgt u het bedrag terug als u de afzegging schriftelijk motiveert.

AKV-toets

Meer informatie over de AKV-toets voor academische beroepen vindt u hier.
Meer informatie over de AKV-toets voor MBO- en HBO beroepen vindt u hier.

In de uitnodiging staat meer informatie over de AKV-toets, over de aanmelding en de betaling. Na betaling ontvangt u van het CIBG een toegangscode waarmee u zich op de site van Babel kunt inschrijven. 

Er zijn niet heel veel plekken per toets. Als de plekken vol zijn, komen er nieuwe data bij. Houd daarvoor de website van Babel in de gaten.

Informatiebijeenkomsten AKV-toets

Wij vinden het belangrijk dat u weet wat u kunt verwachten bij het afleggen van de toetsen. Tijdens de informatiebijeenkomsten ontvangt u meer informatie en kunt u vragen stellen.

Via onderstaande link kunt u zich aanmelden voor de bijeenkomst van uw keuze. Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging met informatie over de locatie van de bijeenkomst.

Aanmelden informatiebijeenkomst

Beroepsinhoudelijke toets (BI-toets)

Artsen, tandartsen en verpleegkundigen moeten na het slagen voor de AKV-toets ook een beroepsinhoudelijke toets (BI-toets) doen. Na uw betaling krijgt u een uitnodiging om de toets te doen.

Meer informatie voor: