Brief herregistratie ontvangen

Heeft u een brief en/of een e-mail ontvangen over herregistratie? Wij geven u graag alvast antwoorden op veelvoorkomende vragen.

Wanneer ontvang ik een herinnering herregistratie?

Iedereen ontvangt de eerste herinnering herregistratie per post. Als uw e-mailadres bij ons bekend is, ontvangt u de oproep en herinnering herregistratie ook per e-mail. Dit gebeurt niet precies tegelijk. Het kan gebeuren dat u een brief met een herinnering krijgt terwijl u al een aanvraag heeft gedaan. In dat geval kunt u de brief negeren.

Waarom krijg ik ook een brief als ik specialist ben en herregistratie in het BIG-register niet nodig is?

Wij sturen u een brief over herregistratie in het BIG-register zodat u weet dat dit speelt. Zolang u als specialist geregistreerd staat, hoeft u zich niet te herregistreren in het BIG-register. Mocht u uitgeschreven worden uit het specialistenregister, dan geldt herregistratie in het BIG-register namelijk wel voor u. Op het moment dat uw registratie als specialist vervalt, ontvangt u opnieuw bericht over uw registratie in het BIG-register.

Moet ik een aanvraag herregistratie doen als ik specialist in opleiding ben?

Ja. Als u bent toegelaten tot een wettelijk erkende specialistenopleiding kunt u de BIG-registratie behouden. U moet wel via het webformulier een aanvraag doen voor herregistratie op basis van scholing en 85 euro betalen.

Waar vind ik informatie over bewijsstukken?

Gebruik de advieswijzer die aangeeft welke bewijsstukken gelden in uw situatie.

Ik krijg een brief over herregistratie terwijl ik met pensioen ben. Waarom is dat en wat moet ik doen?

Het BIG-register weet niet of u nog werkt (binnen het deskundigheidsgebied) of niet. Wij sturen alle zorgverleners voor wie herregistratie geldt, en de uiterste herregistratiedatum binnenkort verloopt, een brief. Als u zich niet wil herregistreren omdat u niet meer werkt, dan kunt u dit aangeven door in te loggen met uw DigiD of BIG-login. Als u niets doet ontvangt u van ons herinneringsbrieven en wordt uw registratie uiteindelijk doorgehaald.

Ik wil mijn herregistratie graag zo snel mogelijk regelen. Heeft u nog tips?

Bekijk de tips herregistratie

Wat moet ik doen als mijn herregistratieaanvraag wordt afgewezen en ik me opnieuw wil registreren?

Afhankelijk van uw situatie zoals omschreven in het besluit tot doorhaling kunt u:

  • een nieuwe aanvraag indienen aanvraag voor registratie na doorhaling indienen, of  (afhankelijk van of de UHD al verstreken is kan dit een aanvraag herregistratie zijn of een aanvraag registratie na doorhaling, daarom zou ik het algemeen houden en het een nieuwe aanvraag noemen)
  • bezwaar tegen het besluit indienen (dit kan tot uiterlijk 6 weken nadat het besluit genomen is).

Na doorhaling zijn de rechten en plichten van het beroep waarmee u stond ingeschreven zijn niet meer van toepassing. U mag uw beroepstitel zonder BIG-registratie alleen nog gebruiken als u in uw communicatie hieraan de woorden ‘niet praktiserend’ (voluit geschreven) toevoegt.