Zoek zorgverlener

U kunt op verschillende manieren zoeken in het BIG-register. Via deze pagina kunt u zoeken op naam en specialisme en op BIG-nummer. U kunt ook zoeken naar zorgverleners aan wie een maatregel of bevel is opgelegd op grond van de Wet BIG. En u kunt een koppeling maken met uw eigen systeem en rechtstreeks zoeken in het BIG-register.

Zoeken in het BIG-register
 

Telefonisch of per e-mail

U kunt het BIG-register ook raadplegen per telefoon of e-mail. Onze medewerkers helpen u dan bij het zoeken in het BIG-register.

  • Telefonisch: BIG-informatielijn: 070 340 6600
  • Vanuit het buitenland: 0031 70 340 66 00
  • Per e-mail: info@bigregister.nl.

Zorgverlener niet gevonden?

Er zijn verschillende oorzaken mogelijk als een zorgverlener niet meer geregistreerd staat in het BIG-register en daarom niet meer mag werken in het beroep. Een zorgverlener kan zelf vragen om verwijdering uit het BIG-register. Een andere oorzaak kan zijn dat de zorgverlener niet voldoet aan de eisen voor herregistratie, of zelf heeft aangegeven niet te willen herregistreren. Daarnaast kan de registratie zijn doorgehaald vanwege een beroepsverbod of ondercuratelestelling. Als er sprake is van een doorhaling naar aanleiding van een beroepsverbod, dan is de doorhaling terug te vinden op de lijst maatregelen Wet BIG.

Meerdere zoekresultaten

Ook kan het bijvoorbeeld bij overeenkomende achternamen of bij het gebruik van de achternaam van de partner of van een roepnaam voorkomen dat u meerdere zoekresultaten krijgt. U kunt in dat geval kijken of u het BIG-nummer van uw zorgverlener kunt vinden op bijvoorbeeld de website van de zorgverlener of zorgorganisatie of om het BIG-nummer vragen bij de zorgverlener. Het BIG-nummer levert altijd direct de juiste uitkomst op.

Heeft u een klacht over een zorgverlener?

Meld dit bij het Landelijk Meldpunt Zorg. Lees meer...

Overzicht 'deskundige transgenders’

Op deze website vindt u een apart overzicht met zorgverleners die aangewezen zijn als ‘deskundige transgenders’.