BIG-register verstuurt geen documenten meer per e-mail

Vanaf 28 mei 2021 ontvangt u als zorgverlener een e-mailnotificatie (signaal) van het BIG-register als er een persoonlijk bericht voor u klaar staat in uw dossier op ‘Mijn BIG-register’. Het document met het bericht, zoals een brief of besluit, wordt in het kader van informatiebeveiliging vanaf dat moment niet meer meegezonden in de e-mail zelf.

Waarom deze wijziging?

De achtergrond van deze wijziging is informatiebeveiliging. Door berichten met persoonlijke gegevens voor u klaar te zetten in de goed beveiligde ‘Mijn omgeving’ en niet meer via de e-mail te verzenden, zijn uw persoonsgegevens nog beter beschermd.


Hoe werkt het?

Bij elke aanvraag of verzoek vragen wij uw toestemming voor het verzenden van e-mailnotificaties. Vervolgens ontvangt u de e-mailnotificaties op het door u doorgegeven e-mailadres. Bij elk bericht over uw aanvraag dat voor u klaarstaat, ontvangt u een notificatie. Ook ziet u na het inloggen op ‘Mijn BIG-register’ of er ongelezen berichten voor u klaar staan.

Wilt u toch liever geen e-mailnotificaties ontvangen, dan kunt u dit aangeven in uw aanvraag. U ontvangt dan alle berichten over uw aanvraag per post op het adres dat bij het BIG-register bekend is. In meeste situaties is dit het woonadres uit de Basisregistratie Personen (BRP).

Wat betekent dit voor een lopende aanvraag?

Heeft u op dit moment een lopende aanvraag, dan heeft u bij het invullen van de aanvraag aangegeven hoe u de berichten over uw aanvraag wilt ontvangen: per e-mail of per post. Heeft u voor e-mail gekozen, dan ontvangt u vanaf 28 mei e-mailnotificaties. Heeft u voor post gekozen, dan blijft u uw berichten per post ontvangen.  Wilt u uw keuze wijzigen? Log in met uw DigiD of BIG-login bij ‘Mijn BIG-register’.

Oproep herregistratie ook altijd per post

Is de vijfjaarlijkse herregistratieoproep voor u van toepassing, dan ontvangt u deze ook altijd per post. Ook als u voor e-mailnotificatie heeft gekozen. 

Inloggen ‘Mijn BIG-register’

U kunt uw eigen dossier raadplegen door in te loggen op ‘Mijn BIG-register’ op www.bigregister.nl. Hiervoor heeft u uw DigiD of BIG-login nodig.