BIG-registratie verpleegkundigen van Bonaire

Minister Tamara van Ark (Medische Zorg en Sport) heeft besloten om voorlopig diploma’s van Fundashon Mariadal op Bonaire rechtstreeks toegang te geven tot het BIG-register. Dit vooruitlopend op een definitieve wettelijke regeling. 

Gelijkwaardig diploma

De opleiding verpleegkunde van het Fundashon Mariadal ziekenhuis op Bonaire is gelijkwaardig aan de Europees Nederlandse opleiding verpleegkunde op mbo-4 niveau, maar geeft op dit moment geen rechtstreekse toegang tot het BIG-register. Dat betekent dat verpleegkundigen niet snel in Europees Nederland aan de slag kunnen als zij dat zouden willen. De opleiding op Bonaire is erkend door het Ministerie van OCW en staat onder toezicht van de Inspectie van het Onderwijs. 

Wat betekent dit voor de aanvraag?

Verpleegkundigen met een diploma van deze opleiding voor wie BIG-registratie noodzakelijk is om hun werk uit te mogen uitvoeren, kunnen op dezelfde wijze BIG-registratie aanvragen  als verpleegkundigen met een Nederlands diploma. Ook als uw werkgever geen BIG-registratie vraagt kunt u zich registreren in het BIG-register.