Ik ben MKA-chirurg. Moet ik voor beide beroepen herregistreren?

MKA-chirurgen hebben een dubbele vooropleiding gehad en staan zowel in het BIG-register van tandartsen als artsen ingeschreven. Zolang u als MKA-specialist in het MKA-register staat ingeschreven, is geen herregistratie in het BIG-register voor het beroep tandarts vereist. Dit gaat automatisch.
 
Voor uw beroep als arts moet u wel herregistratie aanvragen en aangeven dat u als MKA-specialist in het MKA-register staat ingeschreven.
 
Als uw uiterste herregistratiedatum voor uw registratie als arts nadert, ontvangt u van het BIG-register een oproep voor herregistratie. Vervolgens kunt u via een versimpelde procedure herregistratie als arts aanvragen.

Hoe werkt het?

  •  Log in met DigiD of met uw BIG-login
  •  Vraag online herregistratie aan als arts.
  •  In het aanvraagformulier kiest u voor de optie ‘werkervaring’. Vervolgens geeft u aan dat u als MKA-chirurg werkzaam bent en vult u het gehele aanvraagformulier in.
  • Betaal 85 euro en verstuur de aanvraag

Hoe zit het met bewijsstukken?

Als het BIG-register vraagt om bewijsstukken van uw werkzaamheden als arts, kunt u volstaan met de melding aan het klantcontactcentrum (info@bigregister.nl onder vermelding van ‘herregistratie BIG-register’ ) dat u als MKA-chirurg in het specialistenregister staat ingeschreven.