Hoe kan ik een doktersverklaring laten legaliseren?

Doktersverklaringen voor medicijnen op reis kunt u laten legaliseren bij het CAK. Andere verklaringen kunt u laten legaliseren bij het BIG-register.

Het gele vaccinatieboekje en de registratiekaart coronavaccinatie kunt u niet laten legaliseren. U kunt een vaccinatiebewijs uploaden in de CoronaCheck-app.


Doktersverklaring voor medicijnen mee op reis

Heeft u een doktersverklaring, bijvoorbeeld over de medicijnen die u meeneemt op reis? In veel gevallen moet u deze verklaring laten legaliseren. Door legalisatie van Nederlandse documenten weten de buitenlandse autoriteiten dat het document geldig is. Voor verklaringen over medicijnen kunt u terecht bij het CAK.

Overige doktersverklaringen

Andere verklaring van een arts, bijvoorbeeld een medisch rapport, een rapport visumaanvraag of een gezondheidsverklaring,  kunt u wel laten legaliseren bij het BIG-register. Met deze legalisatie verklaart het BIG-register dat de arts is ingeschreven in het BIG-register en daarmee dus bevoegd is om de verklaring af te geven. Door het BIG-register gelegaliseerde verklaringen worden geaccepteerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Belangrijk! Op de verklaring moeten de naam, alle voorletters, een handtekening en bij grote voorkeur ook het BIG-nummer van de arts staan. Deze gegevens zijn noodzakelijk om de registratie van de arts te kunnen controleren. Geef dit indien nodig aan bij uw arts.

U kunt uw doktersverklaring opsturen naar het postadres van het BIG-register in Den Haag. U kunt ook van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 12.30 uur langskomen op het bezoekadres in Den Haag.

Adres:
Hoftoren 
Oranjebuitensingel 25
2511 VE Den Haag

Bekijk de contactgegevens van het BIG-register