Meestgestelde vragen aan het Klantcontactcentrum

In deze rubriek leest u de meestgestelde vragen aan het Klantcontactcentrum.

Ik ben specialist in opleiding en rond mijn specialistenopleiding vlak voor uiterste herregistratiedatumĀ  af. Wat moet ik doen?

Rond u uw specialistenopleiding vlak voor de uiterste herregistratiedatum af? Dan is het afhankelijk van het moment van afstuderen of u wel of niet herregistratie aan moet vragen. Ervaring leert dat het soms enkele weken duurt voordat het BIG-register van de Specialistenregistratiecommissie doorkrijgt dat wij het specialisme bij uw basisberoep kunnen aantekenen. Geven zij dit net na uw uiterste herregistratiedatum door? Dan wordt u doorgehaald. U kunt er voor kiezen om het zekere voor het onzekere te nemen en een aanvraag herregistratie op basis van scholing aanvragen. U kunt ook uiterlijk een maand voor uw uiterste herregistratiedatum contact opnemen, zodat wij uw persoonlijke situatie kunnen bespreken.

Ik heb niet voldoende uren gewerkt en wil herregistreren op basis van scholing. Waar moet ik op letten?

Bereid u tijdig voor. Scholing kan meer dan een half jaar duren. Zorg dat u voor de uiterste herregistratiedatum aan de eisen voldoet.

De opleidingen en toetsen worden ontwikkeld door opleidingsinstituten die de oorspronkelijke opleiding verzorgen. Actuele informatie over scholing vindt u op de websites van de opleidingsinstituten. Op de website van het BIG-register vindt u per beroep een link naar de websites van deze opleidingsinstituten.