Herregistratie artsen

In 2017 moeten ruim 33.000 basisartsen zich herregistreren. Bent u basisarts en wilt u geregistreerd blijven in het BIG-register?  Dan moet u uiterlijk 31 december 2017 een aanvraag herregistratie doen. Bent u specialist? Dan is een aanvraag voor herregistratie niet nodig. Zolang u geregistreerd bent in het specialistenregister, voldoet u ook aan de eisen voor een BIG-registratie.
 

Wie niet in aanmerking komt voor herregistratie op basis van werkervaring, kan herregistreren op basis van scholing. In januari hebben alle artsen zonder specialisme een brief ontvangen met informatie over herregistratie via het scholingstraject. Lees meer over de inschrijving, toetsmomenten, kosten en invulling van het programma.

Eerste en tweede oproep

In juni hebben deze artsen een oproepbrief ontvangen. Naar aanleiding van deze brief hebben inmiddels ruim 5.500 artsen een aanvraag ingediend. Artsen die nog geen aanvraag hebben gedaan, ontvingen in september opnieuw een brief waarin staat dat de inschrijving in het BIG-register wordt doorgehaald als zij zich niet herregistreren.