Bent u al bekend met het Schadefonds Geweldsmisdrijven?

Het Schadefonds Geweldsmisdrijven geeft een financiële tegemoetkoming aan mensen die slachtoffer zijn geworden van een geweldsmisdrijf met ernstig psychisch of fysiek letsel tot gevolg. Met de tegemoetkoming in de geleden schade erkent het Schadefonds – vanuit de overheid en namens de samenleving - het onrecht dat slachtoffers is aangedaan. Zo draagt het Schadefonds bij aan het herstel van vertrouwen.

Toegevoegde waarde van het Schadefonds voor zorgprofessionals

Zorgprofessionals kunnen slachtoffers wijzen op het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Met de financiële tegemoetkoming en de erkenning van het Schadefonds kunnen zij wellicht weer bouwen aan een nieuwe toekomst. Met het geld kunnen slachtoffers bijvoorbeeld therapie volgen, die de verzekeringsmaatschappij niet (meer) volledig dekt of die onder het eigen risico valt, een huis opnieuw inrichten of een opleiding volgen.
Hiermee kan het Schadefonds een aanvulling zijn op het dienstenpakket van professionals, die werken met slachtoffers. Ga voor meer informatie naar www.schadefonds.nl.

Bent u geïnteresseerd in voorlichting op locatie?

Om zoveel mogelijk slachtoffers van geweldsmisdrijven te bereiken, geeft het Schadefonds voorlichting over de doelgroep, de criteria en de aanvraagprocedure van het Schadefonds. Als u geïnteresseerd bent in een presentatie van het Schadefonds voor uw organisatie, stuur dan een e-mail naar redactie@schadefonds.nl. Vermeld in uw e-mail voor wie de presentatie is bedoeld, of u vragen of aandachtspunten heeft voor de voorlichting, wanneer u de voorlichting wenst en de gegevens van de contactpersoon. Wij nemen dan contact met u op voor het maken van een afspraak.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Wilt u meer weten over (het werk van) het Schadefonds en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld u zich dan aan voor onze nieuwsbrief op onze website: https://schadefonds.nl/het-schadefonds/informatie/nieuwsbrieven/