Herregistratie artsen

In 2017 moeten ruim 33.000 basisartsen zich herregistreren. Bent u basisarts en wilt u geregistreerd blijven in het BIG-register?  Dan moet u uiterlijk 31 december 2017 een aanvraag herregistratie doen. Bent u specialist? Dan is een aanvraag voor herregistratie niet nodig. Zolang u geregistreerd bent in het specialistenregister, voldoet u ook aan de eisen voor een BIG-registratie.

Wie niet in aanmerking komt voor herregistratie op basis van werkervaring, kan herregistreren op basis van scholing. In januari hebben alle artsen zonder specialisme een brief ontvangen met informatie over herregistratie via het scholingstraject. Lees meer informatie over de inschrijving, toetsmomenten, kosten en invulling van het programma. 

Eerste oproep

In juni ontvangen de artsen de eerste oproep voor herregistratie van het BIG-register. In deze brief wordt de herregistratieprocedure uitgelegd.

Specialist in opleiding

Bent u in opleiding tot specialist? Dan kunt u op basis van scholing een aanvraag doen voor herregistratie. Het bewijs van inschrijving in het opleidingregister is het bewijs dat voldaan is aan de eisen voor herregistratie.