Bijna afgestudeerd en aan de slag met je BIG-registratie?

Waarschijnlijk wil je zo snel mogelijk aan het werk. Lees hoe het zit met de BIG-registratie en wat je zelf kan doen om dat zo snel mogelijk te regelen.

Maak je BIG-registratie snel in orde

Zodra je je diploma hebt kun je een BIG-registratie aanvragen. Met een BIG-registratie mag je de beschermde beroepstitel voeren en zelfstandig aan de slag. Een snelle registratie is ook voor herregistratie belangrijk. Dit lijkt nog ver weg, maar het is goed te weten dat alleen de uren die zijn gewerkt met een actieve BIG-registratie meetellen voor herregistratie.

Volg de status van je registratie

Via 'Mijn registratie' is te zien of wij de documenten en betaling hebben ontvangen. Je kunt in je persoonlijke digitale dossier ook zien wat de status van de aanvraag is.

Reizen en BIG-registratie

Ga je na je afstuderen reizen en wil je daarna meteen aan het werk? Regel dan voordat je op reis gaat je BIG-registratie. De zomermaanden zijn drukke maanden, omdat veel zorgverleners afstuderen. De afhandeltijd van je aanvraag kan dan iets langer zijn dan normaal.

Wat is de behandeltermijn en kan het sneller?

Wettelijk gezien is de behandeltermijn van de registratie met een Nederlands diploma 8 weken. In de meeste gevallen is dit sneller geregeld. Voor een snelle afhandeling is het belangrijk dat je aanvraag compleet is: zorg voor een volledig ingevuld en ondertekend formulier, een origineel gewaarmerkte kopie (of digitaal uittreksel DUO) en de betaling. De verwerking van de betaling gaat het snelst als je met iDEAL betaalt.

Is er sprake van een bijzondere situatie en levert de behandeltermijn onoverkomelijke problemen op? Neem dan contact met ons op. Samen kijken we hoe we je kunnen helpen.

Hoe zit het met een origineel diploma, gewaarmerkte kopie of digitaal uittreksel DUO?

We vragen om een origineel diploma of een gewaarmerkte kopie. Deze ontvang je meestal van je opleidingsinstelling. Let er op dat je de originele kopie toevoegt (en dus geen kopie van de gewaarmerkte kopie).

Is het diploma al geregistreerd bij DUO? Dan voldoet een digitaal uittreksel van het diploma ook. Wij accepteren een digitaal uittreksel uit het diplomaregister als het voldoet aan de eisen van DUO. Wij accepteren geen uitgeprinte versie van het digitaal uittreksel uit het diplomaregister. Lees meer over het digitaal uittreksel