Tineke van Dis over herregistratie via scholing

Tineke van Dis is één van veertien leergierigen die als eersten de cursus herregistratie volgden. De verpleegkundige volgde deze cursus, omdat ze tot 1 januari 2014 niet genoeg werkuren (urennorm is 2.080) in de zorg verwacht te maken om te kunnen herregistreren.

Na 26 jaar in een ziekenhuis te hebben gewerkt, besloot ze over te stappen naar het onderwijs. Dit heeft ze 9 jaar met veel plezier gedaan. "Maar toch bleef de zorg trekken", geeft Tineke toe. "Ik wilde terug, maar hoe? Was ik nog wel bevoegd en bekwaam?"

Brief

In 2009 ontving Tineke een brief over herregistratie van het BIG-register. Indirect was dit de aanleiding om terug te keren naar de zorg. "Ik vond het zonde om mijn registratie te laten verlopen. Dat zette me aan het denken. Ik wist dat ik niet genoeg werkuren had om me te kwalificeren voor herregistratie in het BIG-register." Ze onderzocht de mogelijkheden.

e-Learning

Haar keuze viel op het e-Learningtraject bij ROC Midden-Nederland. Zo kon ze thuis leren en op school met andere cursisten studeren. “Als ik de CITO-toets niet zou halen, dan moest ik alsnog scholing volgen. Daar kon ik dus maar beter gelijk mee beginnen. Het kost me in totaal ongeveer duizend euro, maar het is voor werkgevers een positief signaal wanneer je in jezelf investeert. Dat is toch ook niet gek? Ik vind ook dat iedereen voor zijn eigen 'houdbaarheidsstempel' moet zorgen. Je hoort je beroep op orde te hebben."

Motivatie

“De eerste keer weer terug naar school was spannend.” De veertien cursisten hebben elk hun eigen achtergrond, maar hun motivatie hebben ze gemeen. "We bereiden ons thuis voor en op school bespreken we de stof, het werk en alles wat erbij komt kijken. We doen de toets of spreken af hoe we deze thuis afronden. We leren ook veel van elkaar. Het is verdraaid leuk."

Succes

In maart vorig jaar begon Tineke als verpleegkundige bij Buurtzorg Nederland in Amersfoort. In september rondde ze de cursus af. "Het voelt perfect om terug te zijn in het vak. "

In 2012 hebben 5 groepen meegedaan met de scholing. Dit waren in totaal 75 deelnemers. Het slagingspercentage was 95%.

Op de website vindt u per beroep meer informatie over herregistratie via scholing.

   
BIG-register