Ik wil niet herregistreren. Wat moet ik doen?

Werkt u niet in het beroep waarmee u in het BIG-register geregistreerd staat, werkt u niet (meer) in Nederland of voldoet u niet aan de herregistratiecriteria? Dan is het aanvragen van herregistratie voor u wellicht niet zinvol of haalbaar.

Besluit u geen herregistratie aan te vragen? Dan kunt u dit doorgeven via ‘Mijn BIG-register’ (kies voor ‘Afmelden herregistratie’). U ontvangt dan geen herinnering meer. U kunt er ook voor kiezen om niks te doen. Uw registratie wordt doorgehaald in het BIG-register zodra uw uiterste herregistratiedatum is verlopen. In dat geval ontvangt u nog wel een herinnering als u deze nog niet heeft ontvangen.

Let op! Afmelden/doorhalen via een emailbericht is niet mogelijk.

Wilt u de registratie per direct laten doorhalen?

Dan kunt u dit doorgeven via ‘Mijn BIG-register’ (kies voor ‘Uitschrijven BIG-register’). U kunt in dit webformulier aangeven of u per direct doorgehaald wilt worden of u kies voor een specifieke datum. Let op: deze datum mag niet na uw uiterste herregistratiedatum liggen.

Weeg goed af of uitschrijven echt nodig is. Het is mogelijk om opnieuw te registreren, maar hierbij moet u dan gelijk voldoen aan de reguliere herregistratie-eisen van uw beroep op het gebied van werkervaring of scholing.