Ik werk in het buitenland. Hoe zit het met herregistratie?

BIG-registratie is over het algemeen alleen nodig als u in Nederland werkt. Komt u in de toekomst weer terug naar Nederland om te werken? Dan kunt u zich weer registreren in het BIG-register. Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden als nu. Wilt u zich toch herregistreren? Neem dan contact op met het BIG-register.

Buitenlandse werkervaring telt mee voor herregistratie

Uw werkervaring in het buitenland telt mee voor de herregistratie in het BIG-register. Maar de werkervaring telt alleen mee als u tijdens de werkervaring geregistreerd was in een wettelijk ingesteld register in het land waar u de werkervaring heeft opgedaan. Als in dat land geen wettelijk register bestaat, telt de werkervaring zonder registratie wel mee.

Het is belangrijk dat u goed kijkt of het niveau waarop u de werkzaamheden in het buitenland hebt uitgevoerd minimaal gelijk is aan het niveau van de Nederlandse opleiding. Bewaar uw bewijsstukken goed.

Houd uw digitale dossier actueel

Woont u in het buitenland? Zorg er dan voor dat u uw e-mailadres actueel houdt. Deze gegevens kunt u zelf wijzigen via uw digitale dossier in het BIG-register. Log daarvoor in met uw BIG-login via Mijn registratie.