Hoe kan ik een doktersverklaring laten legaliseren?

Belangrijk! Op 17 juli is het wegens onderhoudswerkzaamheden niet mogelijk om documenten te legaliseren. Het is wel mogelijk documenten af te geven of op te halen.

Doktersverklaringen voor medicijnen op reis kunt u laten legaliseren bij het CAK. Andere verklaringen kunt u laten legaliseren bij het BIG-register.

Doktersverklaring voor medicijnen mee op reis

Heeft u een doktersverklaring, bijvoorbeeld over de medicijnen die u meeneemt op reis? In veel gevallen moet u deze verklaring laten legaliseren. Door legalisatie van Nederlandse documenten weten de buitenlandse autoriteiten dat het document geldig is. Voor verklaringen over medicijnen kunt u terecht bij het CAK.

Overige doktersverklaringen

Heeft u een andere verklaring van een arts, bijvoorbeeld een medisch rapport, een rapport visumaanvraag of een gezondheidsverklaring? Dan kunt u die wel laten legaliseren bij het BIG-register. Let op: op de verklaring moeten de naam en voorletters (of het BIG-nummer) en handtekening van de arts staan.

Met onze handtekening verklaart het BIG-register dat de arts is ingeschreven in het BIG-register en bevoegd is een verklaring af te geven. Door het BIG-register gelegaliseerde verklaringen worden geaccepteerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

U kunt uw doktersverklaring opsturen naar het postadres van het BIG-register in Den Haag. U kunt ook van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 12.30 uur langskomen op het bezoekadres in Den Haag.

Adres:
Hoftoren (ingang tegenover het station Den Haag CS)
Rijnstraat 50
2515 XP Den Haag

Bekijk de contactgegevens van het BIG-register