Hoe kan ik een doktersverklaring laten legaliseren?

Doktersverklaringen voor medicijnen op reis kunt u laten legaliseren bij het CAK. Andere verklaringen kunt u laten legaliseren bij het BIG-register.

Doktersverklaring voor medicijnen mee op reis

Heeft u een doktersverklaring, bijvoorbeeld over de medicijnen die u meeneemt op reis? In veel gevallen moet u deze verklaring laten legaliseren. Door legalisatie van Nederlandse documenten weten de buitenlandse autoriteiten dat het document geldig is. Voor verklaringen over medicijnen kunt u terecht bij het CAK.

Overige doktersverklaringen

Heeft u een andere verklaring van een arts, bijvoorbeeld een medisch rapport, een rapport visumaanvraag of een gezondheidsverklaring? Dan kunt u die wel laten legaliseren bij het BIG-register. Let op: op de verklaring moeten de naam en voorletters (of het BIG-nummer) en handtekening van de arts staan.

Met onze handtekening verklaart het BIG-register dat de arts is ingeschreven in het BIG-register en bevoegd is een verklaring af te geven. Door het BIG-register gelegaliseerde verklaringen worden geaccepteerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

U kunt uw doktersverklaring opsturen naar het postadres van het BIG-register in Den Haag. U kunt ook van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 12.30 uur langskomen op het bezoekadres in Den Haag.

Adres:
Hoftoren (ingang tegenover het station Den Haag CS)
Rijnstraat 50
2515 XP Den Haag

Bekijk de contactgegevens van het BIG-register