Welke documenten zijn er nodig?
Als u een aanvraag doet moet u een aantal documenten inleveren. Deze staan op het aanvraagformulier. Het is belangrijk dat u het aanvraagformulier volledig invult en alle gevraagde documenten meestuurt. Anders loopt uw aanvraag vertraging op of moeten wij uw aanvraag afwijzen.
Tijdens de algemene voorlichtingsbijeenkomsten worden deze documenten besproken en geven wij aan waarom ze belangrijk zijn.
Het is belangrijk dat u duidelijk invult welke cursussen u heeft gevolgd na uw studie en welke werkervaring u precies heeft.
Voor informatie over werkervaring is het verstandig om een officiële werkgeversverklaring op te sturen. Daarin moet de werkgever verklaren wat u precies heeft gedaan, in welke periode en hoeveel uur per week. Deze verklaring moet ondertekend worden door de werkgever.
Het kan zijn dat u een document niet kunt krijgen in uw land van herkomst. In dat geval moet u een aparte verklaring opstellen en ondertekenen waarin u aangeeft waarom u dat document niet kunt krijgen.
Enkele documenten moeten gewaarmerkt zijn. Een verplicht document is het opleidingsprogramma. Kijk voor de eisen op het aanvraagformulier. Als u geen opleidingsprogramma kunt krijgen, moet u in een aparte ondertekende verklaring motiveren waarom u dat niet kunt krijgen.
Belangrijk om te weten
- Gewaarmerkte kopieën worden niet retour gezonden en blijven onderdeel van uw dossier bij ons.
- Wij raden u dringend aan geen originele documenten op te sturen. Deze raken helaas regelmatig kwijt in de post.
- Wilt u toch een origineel document sturen, dan is dit op eigen risico.
- Een origineel document kunt u nadat u bericht van ons heeft gekregen dat uw dossier compleet is, ophalen. Wij raden u aan het origineel binnen een maand na de brief op te halen. Na deze maand gaat het origineel naar een centraal archief en is ophalen alleen nog op afspraak mogelijk.