Welke documenten zijn er nodig?

Als u een aanvraag doet  moet u een aantal documenten inleveren. Deze staan op het aanvraagformulier. Het is belangrijk dat u het aanvraagformulier volledig invult en alle gevraagde documenten meestuurt. Anders loopt uw aanvraag vertraging op of moeten wij uw aanvraag afwijzen.

Tijdens de algemene voorlichtingsbijeenkomsten worden deze documenten besproken en geven wij aan waarom ze belangrijk zijn.

Het is belangrijk dat u duidelijk invult welke cursussen u heeft gevolgd na uw studie en welke werkervaring u precies heeft.

Voor informatie over werkervaring is het verstandig om een officiële werkgeversverklaring op te sturen. Daarin moet de werkgever verklaren wat u precies heeft gedaan, in welke periode en hoeveel uur per week. Deze verklaring moet ondertekend worden door de werkgever.

Het kan zijn dat u een document niet kunt krijgen in uw land van herkomst. In dat geval moet u een aparte verklaring opstellen en ondertekenen waarin u aangeeft waarom u dat document niet kunt krijgen.

Enkele documenten moeten gewaarmerkt zijn. Een verplicht document is het opleidingsprogramma. Kijk voor de eisen op het aanvraagformulier.  Als u geen opleidingsprogramma kunt krijgen, moet u in een aparte ondertekende verklaring motiveren waarom u dat niet kunt krijgen.