Aanvragen ontheffing voor Bonaire, St. Eustatius en Saba

Iedereen die op Bonaire, St. Eustatius en Saba (BES-eilanden) wil werken als arts, tandarts, apotheker of verloskundige moet sinds januari 2016 in het bezit zijn van een BES-ontheffing.

Deze eilanden hebben een bijzondere status en zijn onderdeel van Nederland, maar wel met eigen wet- en regelgeving. Daarom worden er kwaliteitseisen gesteld aan de zorgverleners op de BES.

Een BES-ontheffing wordt afgegeven voor maximaal 4 jaar.

Voor wie

  • U bent arts, tandarts, apotheker of verloskundige (op de BES heten de beroepen arts en tandarts geneeskundige en tandheelkundige)
  • U wilt incidenteel of structureel gaan werken op de BES

Voorwaarden

Om een BES-ontheffing te kunnen aanvragen heeft u nodig:

  • Een BIG-registratie, of
  • Een diploma als arts, tandarts, apotheker of verloskundige uit Nederland of het buitenland.

Doorlooptijd en kosten

Aan het aanvragen van een BES-onheffing zijn geen kosten verbonden. Na uw aanvraag vindt er toetsing plaats. De doorlooptijd van een aanvraag met een BIG-registratie of een diploma dat voorkomt op de lijst aangewezen diploma’s is maximaal 8 weken.

Heeft u geen BIG-registratie en een buitenlands diploma? Dan kan het zijn dat u een Verklaring van Vakbekwaamheid BES (VVB) moet aanvragen. De doorlooptijd voor een VVB is langer. Hoe deze procedure er precies uitziet is afhankelijk van uw situatie.

Heeft u een BIG-registratie? Direct een ontheffing aanvragen

BES-ontheffing aanvragen zonder BIG-registratie

Neem contact op met het klantcontactcentrum via info@besontheffingen.nl. Vermeld in de e-mail uw naam, het land van diplomering, de exacte naam/titel en datum van uw diploma en uw telefoonnummer.

   
BIG-register